WONINGZOEKER
image

DE ONTWIKKELAAR

Scroll down logo

de Bouw is gestart// nog enkele kadewoningen en 1 penthouse beschikbaar
Contact Delta Makelaardij 0111 41 78 08

GEEN CONCESSIES
IN KWALITEIT

“Ik heb er altijd van gedroomd een plan langs het water te ontwikkelen. Toen de locatie Veerhaven mijn pad kruiste, zag ik mijn droom in vervulling gaan. Wát een perfecte locatie en wát een zin had ik om hier iets ongekend moois van te maken. Ik woon in Oud-Beijerland. Aan de haven is eenzelfde soort ontwikkeling en hoewel het daar heerlijk wonen is, vind ik het storend dat er zoveel auto’s tussen de woningen en de haven staan. Het maskeert de gezelligheid. Dat wilde ik bij Veerhaven anders doen! Daarnaast stond kwaliteit in de architectuur en groen als hoofduitgangspunt op de agenda. De dingen die ik ontwikkel moeten ook over 50 jaar nog mooi zijn!” Aan het woord is Leonard Batenburg van BOwonen. Met passie voor zijn vak ontwikkelt hij Veerhaven.

KWALITEIT TOEVOEGEN
AAN HELLEVOETSLUIS

“Als ik nu naar Veerhaven kijk, ben ik blij. Het ontwerp van RoosRos Architecten is prachtig. Het doet recht aan de locatie en voegt kwaliteit toe aan Hellevoetsluis. Het mooiste plekje van Hellevoetsluis heeft straks een eyecatcher die als landmark fungeert voor toeristen en bewoners die over het water koersen, richting de oude vestingstad. In alles zie je het industriële verleden en het nautische karakter terug. Zo gaaf! Kom je dichter bij de plek, dan ervaar je de kwaliteiten van Veerhaven. In de eerste stedenbouwkundige opzet lagen de straat én het parkeren langs het water. In goed overleg met de gemeente is het autoverkeer verplaatst. Nu liggen de straat en het parkeren achter de woningen en is het hele gebied aan het water autovrij.”

HET
THUISGEVOEL

“Na deze exercitie hebben we als team op diverse plekken ruimte gecreëerd voor ontmoeting, spelen en recreatie. In dit inspiratieboek tonen we u hoe dat uitgewerkt is in het Kompasplein, de flaneerzone, het Franse Dorpsplein en de binnentuin. Elke plek heeft zijn eigen functie, kwaliteit en gebruiksmogelijkheden. Ik vind het heel mooi om te zien dat de gemeente enthousiast werd van mijn plannen en daarom heeft ingestemd met een zeer hoogwaardige inrichting. Ik ben er echt van overtuigd dat woongenot voor een groot deel te maken heeft met hoe je de omgeving rondom je huis ervaart en of er leuke interactie is met de buren. Met deze opzet biedt Veerhaven alle ruimte voor ontmoeting, recreatie en ontspanning.”

UIT HETZELFDE
HOUT GESNEDEN

Van de openbare ruimte maakt Leonard een stap naar het woningaanbod. “Ik streef altijd naar variatie in aanbod, omdat ik wil dat mensen die voor deze plek gaan ook wat te kiezen hebben. Bij deze ontwikkeling zijn we ver gegaan, bijna geen woning is gelijk. Dat was best een uitdaging, want het moet ook nog gebouwd worden en bouwers houden van herhaling. Gelukkig zijn onze architect en aannemer uit hetzelfde hout gesneden als BOwonen en geven ze, net als wij, de voorkeur aan kwaliteit boven gemak.”

HOE?
GEEN IDEE!

Ook in de appartementen, kadewoningen en watervilla’s is gedacht vanuit degene die er gaat wonen. “Hoe dat zal zijn? Dat kan ik alleen maar vermoeden! Dus hebben we iedereen een grote buitenruimte gegeven én is het ontwerp zo gemaakt dat er veel vrijheid is. De woningen laten zich indelen en inrichten naar de leefwijze en gezinssamenstelling van de kopers. Een mooi voorbeeld is de optionele vide die op veel plekken terugkomt. Deze is er in een hele of halve variant. Supergaaf om een vide in je woonruimte te hebben! Het effect van een vide geeft een enorme boost aan de beleving van de woning én de omgeving, doordat het plafond op die plekken tot wel 7 meter hoog is. Verder kan vaak een kantoor, praktijkruimte of atelier aan huis worden gemaakt. Dat wederom met dank aan de grote woonoppervlaktes en bijzondere indeling van de terrasappartementen, kadewoningen en watervilla’s.”

“Ik kan niet wachten om hier rond te lopen en te zien hoe iedereen geniet van dit unieke, stoere woongebied aan het water.” Het is duidelijk: voor Leonard is ontwikkelen geen werk, maar passie. En daar geniet u van als u besluit hier te gaan wonen.

de Bouw is gestart// nog enkele kadewoningen en penthouses beschikbaar